BH Telekom, jedan od tri konstitutivna telekom operatera u Bosni i Hercegovini, predstavio je danas javnosti i medijima novi paket u svojoj ponudi nazvan “Ultra Dijaspora”. Ovaj paket specijalno je namijenjen onima koji u BiH provode manje od 6 sedmica godišnje, a pored razumnih cijena poruka i poziva kupcima će donijeti mnoge zanimljive popuste.

“Ultra Dijaspora je paket kreiran je u saradnji sa ekonomskim i sociološkim stručnjacima iz zemlje i svijeta i posebno je pogodan za ljude koji vuku korijene sa Balkana a žive kao naturalizovani ili rođeni građani neke razvijenije zapadnjačke ekonomije.” rekli su iz BH Telekoma.

Dijaspora paket, koji će biti dostupan u XL, XXL i XXXL varijantama sa cijenama od 42.99, 52.99 i 149.99 KM mjesečno kupcima će donijeti jednu SIM karticu koja će biti blokirana 45 sedmica u godini, a može se slobodno otključati u terminima kada korisnik dođe da obiđe familiju “dole”.

“Tarife poziva, SMS poruka i interneta će se uživo kalibrisati u zavisnosti od lokacije u BiH na kojoj se korisnik nalazi i etniciteta osobe sa kojom se pokušava komunicirati. Tako na primjer, ako zoveš rođaka iz Visokog, a ti si u Konjicu, i oboje ste Bošnjaci, onda ti je to 6 feninga za uspostavu i dalje rokaj džabe. Ako slučajno okreneš nekog Radovana u Banja Luci, onda ti naravno obračunavamo dvostruki roaming prema RS-u, nije da imaš tamo koga zvati.” napisano je sitnim printom u novom pamfletu.

Korisnike novih paketa BH Telekoma očekuju i dodatne pogodnosti. Nosioci Ultra Dijaspora SIM kartica uživaće popuste u frizerskim salonima širom države i u odabranim auto-praonicama te će biti privilegovano pregledani u svim stomatološkim ordinacijama javnih zdravstvenih ustanova.

Ultra Dijaspora tarifni paketi od sada su dostupni u svim radnjama BH Telekoma i na kioscima iNovine.