Vodeći BH. tele operater, BH Telecom, je uvijek u toku sa svjetskim trendovima. Tako su od januara 2017 odlučili uvesti besplatan info-broj, 18-18, koji korisnici i korisnice mogu koristiti u hitnim slučajevima u kojim im je potreban mansplaining.

Ako uživate u razgovoru sa nekim ali jednostavno ne razumijete to o čemu govorite, 18-18 vam stoji na raspolaganju kako bi sebi priuštili jednu dozu objašnjenja od strane nepoznatog muškarca čiji glas se nalazi na drugoj strani linije. Recimo da ste dvadesetogodišnjakinja, studentica, i da se nalazite u nekom kafiću gdje vodite razgovor o pravu žena na abortus. Prije nego što se okuražite da izrazite svoj stav ili informisano mišljenje, besplatnim pozivom na 18-18 možete dobiti neinformisano objašnjenje od vašeg vršnjaka o istoj temi.

Mansplaining hotlajn je dostupan 24 sata i pokriva sve moguće teme koje možete zamisliti: ako vam internet ne radi, možete okrenuti 18-18 kako biste čuli “Jesi li ugasila i upalila ruter”; ako traljavo peglate košulju, na 18-18 možete dobiti detaljne upute kako se to konceptualno radi. Hotlajn pokriva i kompleksnije teme. Nazovite i probajte sami!