Aktivisti Organizacije za borbu protiv nošenja krzna nekoliko dana za redom protestiraju u glavnom gradu BiH i bore se za prava životinja. Kako kažu, slabo oni znaju ko to i gdje krši prava životinja, ali eto, netko se mora brinuti i za to.

‘’Mi sjednemo u Dveri restoran, uzmemo Pepe Verdi odrezak, ono meso se topi u ustima kako je fino, napareno jedno 24 sata, vidi se to, i onda razgovaramo. Smišljamo planove protiv krznara, protiv uzgajivača kuna, lasica i činčila. To su odvratni ljudi koji te životinje hrane i ‘farmaju’ samo kako bi imali od njih krzno. Hmm, jest dobar ovaj odrezak. Pardon.’’ kaže aktivistkinja Su, punih usta.

‘’Također se borimo protiv testiranja lijekova na životinjama. Eto, ja sam se neki dan prehladio i odem po paracetamol i pitam je li testiran na životinjama, kaže mi ona prodavačica da jeste. E pa, to je za mene sramota. Još sam ga popio i nije mi ni pomogao. Morao bi se taj paracetamol malo doraditi. Samo ne znam kako, na kome da ga testiraju, ali eto neka ga naprave savršenim pa ću onda biti zadovoljan. Ja hoću lijek, kad imam temperaturu. Ali neću da se testira na životinjama, ni na ljudima, ni na kome. Hoću da bude savršen. Pa kako je do sad medicina opstala?’’ kaže Marko, aktivista iz Istočnog Sarajeva, koji je ujedno i poluvegeterijanac, jer meso jede samo na slavama.

Aktivisti traže prava za životinje njihov moto je ‘’Živi u skladu s prirodom’’. Svi automobili koje koriste i kombiji u kojima se prevoze imaju taj moto ispisan na sebi.