Zbog izvlačenja novca iz Dinama, pranja istog, prebacivanja s računa na račun, reketarenja i sličnih djela, Mamiću je određena zatvorska kazna od šest i po godina. On kaže da je jako zadovoljan te da je prošao odlično.

Ja sam prezadovoljan. Pa ovo tužilaštvo da išta zna raditi, mene bi do sada svezali minimalno 25 godina robije, ne bi’ vidio ni sunca ni mjeseca. Na moju sreću, tužilaštvo je uzelo u razmatranje samo proteklih nekoliko godina, za šta su mi odredili ovu kaznu. Ja iskren da budem zadnjih godina nisam nešto mnogo krao, obzirom da imam akumulirano dosta od ranije. Sad sam uzimao novac samo za neke stvari, tipa kupovina određenih nekretnina za svoju porodicu manjeg tipa, kao što su sitni poslovni prostori i to. Da su u istragu obuhvatili zadnjih 20 godina, mene na mapi ne bi bilo”, rekao je Mamić.

Mamić kaže kako je sud završio proces, te da on može da govori o prošlom životu i da mu ne mogu ništa.

“Nema, takni-makni. Ko im je kriv što su me osudili samo za djela u zadnje dvije godine? Ja sam jako sretan i zadovoljan izrečenom kaznom. S obzirom na to da imam dosta novca, zatvor će mi doći kao godišnji odmor. Imam dovoljno da potplatim stražu, da platim vikend dopuste, a ne nerviram se. Nema kluba, nema stresa. Mislim da ću konačno početi da uživam u novcu koji sam pokrao prethodnih godina”, dodao je Mamić.