Razvoj zračnog transporta u našoj zemlji je vidan iz dana u dan. Vodeći aerodrom u zemlji je obezbijedio finansije za kapitalnu investiciju, koja će u jako kratkom roku pokazati rezultate.

“Aerodrom Sarajevo je najbitnije mjesto za avio-saobraćaj u našoj zemlji, zato što se nalazi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Zbog toga je bilo nužno izdvojiti sredstva za njegovo proširivanje i adaptiranje. Potrebni su nam bili dodatni kapaciteti, jer ovo što smo imali do sada ne dolikuje aerodromu glavnog grada jedne države”, kaže Nurija Propeler, direktor Aerodroma Sarajevo.

Vrijednost ove investicije iznosi vrtoglavih 1,7 miliona KM, od čega je oko 550.000 sufinansirano od strane Vlade Kantona Sarajevo.

“Drago nam je da je Vlada Kantona Sarajevo prepoznala vrijednost ovog projekta, i pomogla nam finansijski da realizujemo i završimo radove do kraja. Mi smo s ova gotovo dva miliona KM, uspjeli ocrtati dva nova parking mjesta na aerodromu, što je bilo itekako neophodno. Bijela boja, mjerenje prostora i u konačnici pravilno ocrtavanje, je jako zahtjevan i skup proces, ali smo u konačnici uspjeli da ga realizujemo. Čestitam inženjerima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta”, dodao je Propeler.

Pored dva parking mjesta, inženjeri su kao gratis od sebe, ofarbali i prednju liniju, kako bi se moglo markirati dokle automobil smije biti parkiran.