Kultna serija “Viza za budućnost” čije emitiranje je počelo 2002. godine je sigurno jedna od onih humorističnih serija koja na vlastiti, otkačeni, način uči gledatelje važnosti suživota, pomirenja, multikulturalnosti i dobre marisane. Voljeli smo Husike, Golijanine, piromana Neru, mahalušu Senu, nenu Muberu, bojali smo se Rileta, nervirala nas je Alma, a suosjećali smo se sa Suadovim problemima. Nedjeljom prije osam sati navečer, nakon što su svi bili okupani, a sav oprani veš se sušio na štriku, okupljale su se porodice oko TV prijemnika i kao hipnotisani gledali šta će se to novo dogoditi u životima dragih likova.

Serija je emitovana do 2008. godine, ali mnogobrojni fanovi su ostali ljuti jer zapravo nikad nisu ni saznali šta se desi na kraju balade sa likovima budući da posljednja snimljena epizoda završava sa “nastavit će se”.

Po sarajevskim kuloarima se u posljednjih nekoliko mjeseci šuška da se priprema teren za povratak serije na TV ekrane. Naime, kako naš izvor navodi, urednici i direktori smatraju da je Viza za budućnost bila najisplativiji projekat tokom prve tri sezone za FTV od rata pa do danas, te želi da iznjedre još bar 300 epizoda kako bi imali u budućnosti dovoljno materijala za repriziranje.

Od 2008. pa sve do danas, mnoge generacije su imale priliku da ponovno proživljavaju dogodovštine ovih TV likova u okviru 324. zabilježena repriziranja na javnim emiterima, a za jesen 2017. godine, FTV je najavio jubilarno 325. prikazivanje serije u ustaljenom terminu nakon dnevnika.

Predstavnici FTVa nisu htjeli da se očituju povodom naših tvrdnji o novim nastavcima, ali su potvrdili da svakako repriziranja ove serije mora biti na jesen.