U posljednje vrijeme turbo folk scenu, koja je inače poznata kao najaktivnija na prostorima Balkana glede produkcije, objavljivanju novih pjesama i novih albuma.

Međutim, ovih dana su iz Udruženja turbo folk glazbenih djelatnika KRK izjavili da imaju jedan veliki problem, a to je nedostatak brendova za pravljenje novih pjesama. Kako kažu u svom nedavnom saopćenju, sve je manje nekih koje već nisu spomenuli, pa moraju da recikliraju.

“Mi se borimo sa ovom pošasti, jer sve je manje i manje brendova, pogotovo nekih poznatih i skupih. Sve teže je napisati pjesmu i mi moramo satima pretraživati po interenetu da bi se našlo nešto o čemu bismo mogli pjevati. Mi danima sjedimo u studiju dok sastavimo dva, tri stiha, a to je prije išlo mnogo brže i lakše”, rekao je Rasta Cavalli Predsjednik udruženja KRK.

Kako su rekli, počeli su gledati i neke nove modne startupe koji još uvijek nisu poznati brendovi, ali im predstavlja problem to što ne mogu da proračunaju koji od njih će postati planetarno popularni, a koji će propasti ili ostati u manjem kapacitetu.

“Ma pratimo mi znači te startupe i te neke nove brendove, ali nema tu ništa skupo, ništa ekskluzivno kao ovi dobro etablirani. Eh sad, mi radi naše reputacije ne smijemo o nečemu takvom pjevati, jer držimo taj stil skupo, jako, zajebano. Ono zamislite vi sad nekog turbo repera da pjeva o nekom brendu kao što je New Yorker, Kappa ili o nekom piću, šta ja znam, Stock 84 ili Vranac vinu. Mora tu biti neki Gucci, Armani, Mercedes, Moet. Jako smo zabrinuti šta ćemo s ovim problemom”, dodaje Predsjednik Rasta.

Kako su rekli, definitivno će lobirati u modnoj industriji da izbacuju više parfema, odjeće i ostalih asesoara, te da im daju, ako ne posebne nazive, onda dodatne nazive unutar samih brendova. Također, lobirat će i u auto industriji, ali i u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića.