Iako već dugi niz godina farmaceutska industrija propagira važnost upotrebe kondoma, te naglašavaju sve razloge zbog kojih su kondomi odlična zaštita protiv spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, Udruženje “Seks bez zaštite i ostale gluposti” uradilo je opsežno istraživanje o štetnosti kondoma, te su rezultate svog istraživanja podijelili sa našim portalom. Naime, kako u istraživanju stoji, iako se kondomi mogu koristiti kao vid zaštite, ipak postoje mnogi drugi razlozi koji idu u prilog protivnicima upotrebe kondoma.

Šatro info Vam donosi dio istraživanja u kom se govori koja opravdanja su totalno uredu kada se radi o protivljenju upotrebi kondoma.

 

Razgovaranje o zaštiti ubija romantiku i napaljenost – Kada već dođe do faze da ste spremni da se skinete pred svojim partnerom/partnericom nije najugodnije razgovarati o stvarima poput zdravlja, zaraženosti, eventualnog potomstva i slično. I to je potpuno razumljivo i opravdano.

 

Ukoliko vam se neko dopada, nema šanse da je zaražen STDom – Naučno je dokazana činjenica da ukoliko vas neko privlači nema šanse da je zaražen nekim bakterijama.

 

Kondomi su skupi – Realno, pet maraka za tri kondoma je preskupo, pogotovo jer vas samo štite od bolesti i neželjene trudnoće i abortusa i li odgajanja djeteta.

 

Kondomi su teško dostupni – Svaka druga trafika ima kondome, a rijetko koja apoteka radi duše od deset navečer, kao i Konzum.

 

Kupovina kondoma je sramota – Teta u Konzumu će znati da se seksate i jako je neugodno kada mora da vam otkuca kondome.

 

Nepovjerenje – Partner će misliti da mu ne vjerujete ako želite da stavi kondom.

 

Komplikovani su za korištenje – Kondomi su jako komplikovani za korištenje i ukoliko se nepravilno koriste mogu dovesti do gušenja i samozapaljenja.

 

Svaki put nanovo  – Kondome morate koristiti tokom svakog seksa, a ne samo jednom kao vazektomiju ili podvezivanje jajnika što je mnogo jednostavnije i štiti bolje od spolno prenosivih bolesti.

 

Teško je pronaći veličinu koja odgovara – Kondomi postoje samo u jednoj veličini i ko god vam kaže drugačije laže.

 

Gastro element – Ukus i miris kondoma su katastrofalni!