Skandal koji potresa Tarčin prijeti da naruši stabilnost Federacije BiH, a potencijalno i cijele države Bosne i Hercegovine. Naime, riječ je o nemilom porodičnom događaju koji je sa sobom povukao mnogo političke i društvene konsekvence, te nažalost izašao iz okvira porodične prepirke.

Kako Šatro info ekskluzivno saznaje, porodica Mutavelićbeghadžić iz Tarčina organizovala je šerijatsku svadbu i slavlje povodom vjenčanja pripadnice njihove porodice i momka sa kojim je već duži niz godina bila u vezi. Budući da se radi o mjestu u kom je tradicija da porodica mlade organizuje svadbu Mutavelićbeghadžići su cjelokupnu organizaciju i odabir džamije i lokala preuzeli na sebe, te se mladenci nisu uplitali u te odluke. Na dan vjenčanja svatovi su bili neugodno iznenađeni činjenicom da na proslavi ovog sjedinjenja mladih ljudi u jednu porodicu neće biti služen alkohol. Skandal je odjeknuo sve do Ilidže i sama proslava je prekinuta.

“Ja ne mogu da vjerujem, daš im šerbe, daš im u koverti, kupiš haljine i ošišaš se, sve se namirišeš ne bi li se malo proveselio kao čovjek i onda naručiš pivu samo da bi ti oni rekli da im je žao i da nema pive. Kako ba nema pive? Pa nije piva alkohol, piva je hljeb. Ja ne znam šta ovi mladi sebi umišljaju, sve je to škrto, radije bi pare bacili na sok na razgađanje nego što bi insanu dali da se proveseli. Moja noga u njihovu kuću neće kročiti sve dok ne naprave slavlje kako treba. Mislim jeste šerijatski, ali nije ovo Saudijska Arabija pa da mi muslimani ne popijemo ponekad. Ne znam, katastrofa, baš su me razočarali, razmišljamo da i stranku njihovu napustimo” – izjavio je za naš portal vidno izrevoltirani svat Edib Hadžimutavelija.

Rasplet svađe unutar ove porodice mogao bi dobiti i sudski epilog budući da je odluka o nesluženju alkohola prouzrokovala i dva fizička obračuna tokom same ceremonije.