Posao u režiji televevizijskog prenosa velikih nogometnih utakmica definitivno nije jednostavan. Nekoliko režisera, producenti, tehničari, grafičari, realizatori tona, slike i dernjava na sve strane čini ovaj posao jednim od najstresnijih poslova današnjice. Rame uz rame s rudarima i radnicima na naftnim platformama, režiseri svaki dan kopaju za uzbudljiv i dobar kadar iz utakmice koju prenose kako bi gledateljima doživljaj prenosa učinili što boljim.

Upravo je s tom motivacijom režiser Gonzalo Costa iz Brazila napravio i dobio nagradu za najbolji kadar slow motion pljuvanja.

‘’Kad nemate mnogo golova, dobrih akcija, bitke, prekršaja, morate smisliti nešto dobro. Pljuvanja ima mnogo i uvijek je dostupno, igračima se suše usta, pa često pljuju po terenu i ja sam odlučio prikazati tu surovost sporta i pravu mušku energiju. I eto, uspio sam, tome svjedoči i nagrada.’’ kaže Gonzalo.

Eduardo je bio 43 kamera na terenu i zaslužan je za hvatanje snimke igrača kako pljuje. ‘’Primijetio sam da se hrakac sprema, ali nisam znao da li prebaciti kameru ili ne. Onda sam u slušalicu čuo Gonzala kako se dere ‘Daj hrakac na prvi plan.’ Odmah sam prebacio i uhvatio, ono što smatram svojim najboljim snimkom pljuvačke. Bila je gusta, u jednom dijelu, letila brzo kroz zrak, a na kraju sam dobio i brisanje usta rukom.’’

Tehničar Enrique kaže kako mu je bilo zadovoljstvo napraviti slow motion ovog snimka i biti dio nagrađene ekipe.