Akcija ”Imaš jaknu viška ostavi, treba ti jakna uzmi je!” koja je pokrenuta u nekoliko BiH gradova, propala je nakon samo nekoliko dana.  Naime, niko od građana nije imao jaknu viška, a jako veliki broj građana uopće nije imao jaknu, pa je potražnja bila veća od ponude.

”Otkud mi jakna viška, nosim teksasnu jaknu još od ’89 u svim vremenskim prilikama. Ispod ide potkošulja, majica kratkih rukava, džemper, pa duks.” kaže jedan od građana kojeg smo sreli na sarajevskom punktu.

”Donijela sam ovu staru budnu koju više ne nosim i odmah se pet ljudi pobilo za nju. Mislim da ova akcija nije dugog vijeka.” reakcija je starije gospođe koja je došla donirati svoju bundu

Fadil Novalić je kritikovao ovu akciju i rekao kako građani uopće ne trebaju izlaziti iz kuće, te da im jakne i ne trebaju, jer je to bespotrebno bahaćenje: ”Jakne trebaju samo onima koji su besposleni i imaju vremena hodati po ovakvim minusima. Ko radi i ima kući familiju nema potrebe da provodi puno vremena napolju, tako da mu jakna ni ne treba.”