Na službenoj ceremoniji predstavnici uprave i igrača FK Sarajevo dodijelili su sezonske ulaznice najboljim učenicima srednjih škola Kantona Sarajevo, koji su ovom prilikom ostali razočarani jer su očekivali digitrone, knjige ili članske kartice u biblioteci, saznajemo od izvora bliskih učenicima.

Službenoj ceremoniji na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” prisustvovali su pored učenika i njihovih roditelja i predstavnici kluba, škola, medija i kantonalnog Ministarstva obrazovanja.

“FK Sarajevo još prošle godine je najavio podršku za najvrjednije mlade ljude koji se ističu u školi. Želimo podržati omladinu u njihovoj ljubavi prema školi tako što ćemo ih češće dovoditi na stadion. Pored ovoga, omogućićemo svakom od ovih štreberčića koji se stvarno pojavi na utakmici i po šal i bengalku, pa da vidi prave čari najpopularnijeg sporta na svijetu.” rekli su iz uprave kluba.

Iako su neki od učenika kojima je udijeljena ova nagrada zaista zainteresovani za fudbal, većina je svoje oduševljenje ograničila na vještački osmjeh dok im je “neki frajer u dresu davao ulaznice”.

“Ne kontaju oni nas haman nikako. Kako da održavam peticu iz matematike i sedmično idem gledati blamaže bordo kluba na stadionu. I tjelesni mi je pegla, a kamoli da sad još dodatno pratim fudbal.” rekao je Amar Amarović, najbolji učenik Druge gimnazije.

U vrijeme zaključivanja ovog teksta nije bilo jasno da li će dobitnici nagrada morati polagati test iz poznavanja istorijata FK Sarajevo.