Novopečena mlada iz Žepča je nakon upoznavanja s roditeljima svoga izabranika shvatila da nema čime impresionirati svekrvu i drugu najbitniju ženu u životu svoga dragoga. Naime, svekrva je predsjednica u lokalnm feminističkom udruženju i feminizam njeguje kao stil života. Djevojka se našoj redakciji požalila kako je sve ono za šta su je pripremali tokom njenog odgoja sada nebitno, te kako se boji da neće biti dobra mlada. ‘’Mene su odmalena učili da moram mužu paziti, skuhati mu, ispeglati, roditi djecu i lijepo ih odgojiti. Na svu sreću našla sam čovjeka koji to sa mnom radi zajedno, mi dijelimo svoje poslove i volimo se, ali nailzaim na poteškoće svaki put kad ustanem od stola i krenem dizati posuđe.’’ kaže nevjesta.

Sve je počelo kada je pitala muža da iz kofera izvadi košulju kako bi je mogla ispeglati za sastanak s djedom i bakom: ‘’Rekla sam samo da izvadi košulju i stavi za peglanje jer sam ja svakako trebala peglati svoju. Ona je skočila na mene i rekla kako od njenog sina pravim debila, kako sam glupa tradicionalna žena koja pospješuje ugnjetavanje žena svojim činom. Psovala je moj odgoj i moje roditelje koji su me tako odgojili, kazala je kako sam sve ono protiv čega se ona bori. A samo sam htjela pomoći i biti dobra.’’

Ne postoji način na koji je može impresionirati, kako kaže, jer je sve dobro što radi prema njenom sinu protumačeno kao antifeministički čin.

Nevjesta se boji kako će morati početi mijenjati stil života kako bi se svidjela svekrvi, ali joj to za sada teško pada. Dodala je kako ne smatra da je tradiocionalno odgojena na loš način, kako sve radi samo iz manira, a ne zbog toga što se vjeruje da žena to treba raditi. ‘’Nadam se da će nerazumijevanje proći i da će shvatiti da ja jednostavno samo volim svom muža i da je nama sasvim okej da nekada to radim ja, a nekada on. I nadam se da me više neće tjerat iz kuhinje, jer stvarno više ne mogu gledati ono suđe što se nagomilava dok ona tjera svog muža da opere objašnjavajući kako nije njena uloga da pere suđe.’’ završava napaćena mlada.