UPOZORENJE: Fotografija uznemirujućeg sadržaja.

Da živimo u društvu poremećenih vrijednosti govori i informacija koja je stigla iz Los Angelesa, a postala je viralni hit u posljednjih nekoliko dana. Radi se o fotografiji muškarca srednjih godina koji je u svome dome uhvaćen kako čisti kuću dok pored njega sjedi njegova supruga ili djevojka.

”Nije bitno ko je to pored njega, to je definitivno žena. A zna se kad su žena i muškarac u kući ko čisti i pere. Šta bi još trebalo, da počne kuhati?” kaže psiholog Prđan Suhalo.

Fotografija je prošla detaljnu obradu i uz pomoć najboljih software-a za analizu fotografije dokazano je da ipak nije lažna, odnosno fotošopirana, kako su mnogi ljudi isprva pomislili. U pitanju je zaista muškarac koji čisti pored žene koja sjedi.

”Bože sačuvaj”; ”Treba joj uši na mašnu svezat”; ”Da oće meni u Krupu doći na jedno pet dana vidjela bi ona, a Allaha mi i on.”; ”U braku sam 40 godina i nikad nije krpe uzeo, oprao suđe ili rastro veš. Zna se da mi žene to trebamo raditi, zato nas je dragi Bog predodredio.” samo su neki od komentara na Internet portalima koji su objavili fotografiju.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa osobama sa fotografije, ali su njihovi telefoni i mailovi zbog skandaloznog događaja trenutno nedostupni. Izvori bliski redakciji kažu da će muškarcu biti određeno liječenje ili neka vrsta psihoterapije kako bi se borio sa svojom bolešću.