Udruženje muškaraca “Testosteron i AJFON” našlo se u centru pažnje bosanskohercegovačke javnosti prošle sedmice kada su izašli u javnost sa informacijom da pokreću peticiju kako bi i muškarcima bilo dozvoljeno da imaju PMS. Naime, kako iz ovo udruženja navode, smatraju da su osnovna ljudska prava ugrožena, te da su temelji ravnopravnosti spolova poljuljani činjenicom da samo jedan spol ima dozvolu da jednom mjesečno histeriše, jede beskrajno velike količine čokolade i pleše u bijelim pantalonama oko šipke u tramvaju.

“Kakva je to ravnopravnost kad samo one mogu da budu lude, da im smeta što dišemo glasno, da budu napaljene i tužne istovremeno, da jedu sve redom i napušu se od hrane pa onda kao kriv joj ja što se udebljala, pa sam joj kriv što sam joj rekao da se udebljala, pa de donesi ovo, de donesi ono. Ma hajte molim vas. Sve su to njihove izmišljotine. Ako postoji PMS moramo ga i mi imati! Zahtijevamo PMS i zahtijevamo ravnopravnost! Ne možemo valjda mi biti tu zakinuti?” – rekao je za naš portal predstavnik muškaraca Hakija Ogorčeni.

Iz Udruženja najavljuju da će ovih dana (osim u terminima utakmica) imati štand ispred BBI sa volonterima koji će prikupljati potpise za ispunjenje ovo plemenitog cilja.

Predstavnice žena na ovakve zahtjeve odgovaraju odmahivanjem glave, dizanjem nosa i ne razgovarajući sa muškarcima.