Michael Bay, producent i režiser popularnih Transformersa, poznat po kastingu seksi djevojaka, neuračunljivih mladih glumaca u usponu, velikim eksplozijama i preskupom CGI-u (kompjuterski generirane slike), obećao je da će do 2030. izbaciti ukupno 50 Transformers filmova.

”Imam tu ideju da oborim rekord u broju sequela (nastavaka) jednog naslova i da postavim neki standard u filmskoj industriji. Znamo svi danas da je reciklaža starih filmova, kao i pravljenje sumanutog broja sequeal i prequela postalo trend u filmskoj industriji. Odavno niko ništa novo nije uradio, sve su to neke adaptacije, film je u suštini i postao to, barem ovaj na nekom višem, svjetskom rangu. Zato se više i ne treba truditi stvarati nove stvari, već rokaš tamo gdje vidiš da uspijeva.” rekao je Michael Bay za američki TIME.

”Tajna je jednostavna. Ubacite seksi žene, robote, eksplozije, snimate sve u širokim kadrovima gdje se odjednom dešava 480 stvari, vibrantne boje, plavi ili ljubičasti premaz preko svakog snimka da izgleda ‘moćnije’, mlaka priča u kojoj ljudska rasa uspije da parira silama mnogo jačim od nje, feelgood nabijana muzika i kraj u kojem sa klasičnim clifhangerom najavim početak novog filma.” dodao je Bay.