U dogovoru sa Komesarijatom za odnose s javnošću Pape Frančeska, Međureligijsko vijeće raspisalo je konkurs za rješenje online dolaska pape u Bosnu i Hercegovinu.

„Višemjesečna istraživanja javnog mnjenja praćena obukama vjernica i vjernika za korištenje društvenih mreža i tradicionalnih medija masovnog komuniciranja pokazala su potrebu za nesmetanom i sigurnom komunikacijom sa Svetom Stolicom u periodu korizme. Virtuelni skup bez predstavnika sedme sile, s ciljem neposrednog komuniciranja pastve s njenim pastirom planiran je koncem veljače“ – rekao je Klaudije, papski nuncij za Web 2.0.

Prema napisima štampe slobodnog Vatikana, prva tri mjesta na konkursu  za rješenje online dolaska pape biće nagrađena nevjerovatnom stavkom u CV-u, a prvonagrađenom će biti povjerena čak i realizacija posjeta.

„Razumijevanje potrebe samostalnih i slobodnih umjentica i umjetnika za nesmetani razvoj karijere i održivo razvijanje kompetencija u svim sferama društvene djelatnosti vodiće kristoljubivu zajednicu vjerskih velikodostojnika ka rješenju za umrežavanje mladih nada šoubiz scene u spasitelju duša naših“ – rekao je Klaudije za Rai Okto, napominjući da je u trenuntim okolnostima mnogo teže sačuvati dušu nego samo tijelo.