Nenad Knežević Knez odlučio je konačno da okonča sagu u kojoj njegovo jadno srce tuga ubija još od 1994. godine. Zbog toga je danas, ekskluzivno saznaje Šatro, odlučio staviti svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu na javnu dražbu. Njen budući vlasnik biće donosilac odgovora da li ga je ikad voljela, kao on nju.

Premda je teško utvrditi o kome se radi, na koga misli, i ko je izazvao njegove jade, Knez tvrdi da ulog uopšte nije mali. “Za ovo svo bogatstvo i ovaj sav novac vrijedi saznati i ko je, i od čijih je, i šta radi, i đe je sad, i naravno odgovoriti na pitanje čiji odgovor nikad nisam dokučio. Nije lako, ali je još teže ne iskoristiti ovu priliku. Ne samo zbog novca i bogatstva – koje ode i dođe – nego i zbog jeda, žuči i nesreće koje ne prestaju još od te klete 1994. godine”, obrazložio je Knez.

Te kobne 1994. godine, u naletu bijesa, jeda i agonije, ljušteći viski i cigarete nemilice i bez prestanka, Knez je neprestano ponavljao da nikad više neće biti to što bilo je. “Od svega što je bilo malo ostaje”, govorio je tada Knez. Činjenično stanje, u kome on mijenja sve za razrješenje enigme, govori upravo u prilog tome. Tvrdi da se nije promijenio ni stope.