Iako su vremenski uslovi u Bosni i Hercegovini ovih dana prouzrokovali mnogo problema pa se stanovništvu uglavnom preporučuje boravak u svojim domovima, na sjeveru zemlje stanovništvo se skupilo da zajedno gledaju kako neke žene razvijaju pitu.

Ovih dana u malom gradu Modriči udaljenom nekoliko kilometara od Doboja, neke žene su razvijale pitu, a budno oko našeg reportera zabilježilo je svaki trenutak ovog lijepog gesta koji podsjeća na svu ljepotu života u BIH.

Naime, anonimne supruge muškaraca kojima ćemo navesti i ime i prezime, i čime se bave, i njima pripisati sve zasluge za to što te žene rade, pokazale su nevjerovatno umijeće i ljubav prema pravljenju pite koju su morale razvijati htjele – ne htjele jer tako je kako je.

Ovo je jedan jedinstven prikaz pozitivne BIH koji vas može šokirati, razgaliti u vama sreću i učiniti vas da se ne osjećate da je zemlja toliko propala jer negdje imaju neke žene koje rade nešto. Ove supruge žive sa svojim muževima, a muževi su poznati kao veliki ljubitelji pite, svi posjeduju mjesto gdje se pita može napraviti, muževi se bave raznim hobijima za koje imaju vremena a njihove supruge razvijaju pitu.

Nesvakidašnji prizori žena kako prave pitu mogu vas inspirisati da mislite kako je baš lijepo i emancipirajuće što te žene nešto rade ali se trebate zapitati kad bi to bila viralna vijest negdje gdje je sasvim normalno da žena, osim razvijanja pite, može i da jaše konja, vozi auto, ili npr. posjeduje osobno ime.