Pljačkaš koji je uhvaćen na djelu u noći sa srijede na četvrtak u Donjem Vakufu pljačkajući lokalnu prodavaonicu danas je dao svoju izjavu za medije u kojoj tvrdi da nije krvi jer je član SDA.

Kako kaže, mislio je da ga članstvo u ovoj stranici osigurava od mogućih kazni zatvora i ikakvih presuda, te da je to zaključio prateći pomno rad stranke posljednjih 20 godina.

‘’Mislio sam da članstvo u SDA znači da je dozvoljeno krasti. Pa vidio sam od Bakira i ostatka ekipe kako to rade i niko nikad ništa. Privatizacije, korupcija, mito, nepotizam, sve je to krivično djelo, ali niko nikad nije odgovara. Pa zato sam se i učlanio da bi se zaštitio obavljajući svoju profesionalnu dužnost lopova.’’ kaže optuženik.

Iz SDA su komentirali kako je ovo dokaz da ne mogu svi krasti podjednako, te da je ovo pravi primjer svim članovima da se ne trebaju previše opuštati, jer je put do oslobađanja od svih odgovornosti dug, te da se samo članstvom ne može postići takav status.

‘’Dug je put do takve zaštite. Morate biti i dobro prezime i dobar realizator nacionalističkih politika i jako dugo raditi na tome da steknete status osobe koja ne može biti optužena niti osuđena za krivična djela.’’ istaknuli su iz Press Službe SDA.

Lopov se pred sudom zakleo da nikada više neće krasti pod okriljem SDA, već će od sada to raditi kao individualac i bit će spreman odgovarati za svoje postupke. Pušten je, jer mu je ovo prva zabuna kao članu SDA, a tužilaštvo koje je nadležno ima dobre konekcije sa strankom i progledat će kroz prste pljačkašu.