Režiser Haris Pašović, koji je režirao prošlogodišnje obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici objavio je kasting za glumce za obilježavanje istog događaja 2017. godine.

 “Premijer Republike Srbije, Aleksandar Vučić je prošle godine briljirao u ulozi takoreći “pozitivnog negativca”. Iako još uvijek institucionalno ne priznaje genocid, ipak je došao da se pokloni žrtvama, te da oda počast majkama Srebrenice i svim drugim organizacijama koje rade u cilju promocije ovog događaja. Iako smatram da će biti teško zamijeniti jednu takvu maestralnu ulogu, u sljedećem nastavku ćemo dati sve od sebe da se trend kvalitetne glume i vrhunskog igranja nastavi.” – rekao je Pašović.

 Spekuliše se da bi ovogodišnju glavnu ulogu mogao ponijeti turski glumac Tayyip Erdogan, a neki izvori čak govore i o potpunoj promjeni pristupu scenariju, te bi glavnu ulogu mogla ponijeti i Florence Hartmann.

 Produkcija događaja je već pripremila nešto kamenja, flaša, te oštrih objekata za potrebe akcionog dijela, ali kažu da se bore sa nabavkom kamenootpornih kišobrana.

 Osim spomenutih, očekuje se i redovna ekipa statista iz Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost.

 Režija, a i cijela ekipa filma imaju značajnih problema sa istočnobosanskom zvijezdom, Emirom Suljagićem.

 “On je zaista neprikosnoven u svom nastupu. To je čisti talenat, takoreći biser regionalnog glumišta. Međutim, rad sa njim je u mnogome otežan, jer vrlo često ne prati scenario, a o dijalozima da i ne govorimo. Izmišlja sam svoje replike, šmira s publikom. Vidjet ćemo…” – zaključuje Pašović zbunjeno.

 Na naše pitanje o cijeni i količini VIP mjesta za ovu godinu Pašović nije želio praviti nikakve projekcije. Kako kaže, to zavisi od cijele produkcije u koordiniranom radu, te od toga koliko će ko tala baciti za ulet na event.