Gene Simmons, frontmen grupe Kiss i jedan od najbolje našminkanih muškaraca u 1997. godini prema magazinu TIME, nedavno je pokrenuo vlastiti privatni biznis u kozmetičkoj industriji. Gene Simmons pokrenuo je facebok stranicu Make Up and Nails tipa, na kojoj nudi usluge profesionalnog šminkanja i uljepšavanja noktiju.

Zbog sve manje popularnosti Kiss-a kao i njegovog sve manjeg interesovanja za muziku Gene kaže kako je bio primoran raditi nešto drugo, ali sreća je kako postoji druga ljubav pored muzke kojom se može baviti, a i dalje uživati status umjetnika.

Kako kaže, nudit će jednu jedinu opciju šminkanja, njegov signature, Demona iz Kissa. Crna i bijela boja preko cijeloga lica, takozvani full facepaint i koštat će nevjerovatnih 5000 dolara. ‘’Nema razloga ni šminkati se ako to neće biti preko cijelog lica. Te neke maskare što Johnny Depp koristi ili malo sjenila kod Alice Coopera, sve je to za mene bezveze. Ja radim kako treba, a to je preko cijelog lica. Kad se već šminkaš, daj bar da se vidi.’’

Nokte lakira u crno, metalik, što više metalik to bolje. Cijena lakiranja noktiju varira od osobe do osobe, kaže kako je voljan lakirati manje popularne bendove jeftinije kako bi pomogao u njihovoj karijeri. ‘’Šta ću ako mi dodje neki Ed Sheeran ili John Legend. Pa nalakirat ću im nokte dok dječaci ne uspiju nešto napraviti.’’ dodaje Simmons.