Egalitarijansko toplo bratsvo, udruženje građana iz Sinsinetija u SAD-u, obratilo se javnošću sa zahtjevom da slova ‘L’ i ‘G’ u kratici LGBT(QI…) zamjene mjesta, jer kako navode “Gej se može odnositi i na žene, tako da bi svi tako bili ravnopravniji.” Zahtjev ovog udruženja, čiji su svi članovi “muškarci koji žele da se u društvu muškarci i žene izjednače, a ne da žene preuzmu kormilo.”

LGBT zajednica čitavu skupinu odbacuje kao mizoginiste argumentirajući kako je zamjena kratice direktno omalovažavanje žena i ugnjetavanje već lošeg statusa lezbijske populacije.

‘’Mizoginisti su svuda okolo. To su prikriveni ženomrsci. Pogotovo takve gej osobe, njih je jako mnogo. Vole samo muškarce, to nisu gejevi koji vole lakirati nokte svojim drugaricama i ići s njima u šoping’’ kažu iz organizacije L prije G.

Meliha Prc Kos, analitičarka šatro.info portala kaže kako su ženska prava ugrožena svaki put kad muškarci traže neko izjednačavanje. ‘’Ne znam zašto diraju te stvari. Na ljestvici ugroženosti od 1 do 10, žene su na 10, a muškarci na 2. Dakle, definitivno su manje ugroženi i moraju dopustiti da se žene ponekad stave na prvo mjesto kako bi se oni podigli na toj ljestvici. Savršeno bi bilo, ne da smo svi na 1, jednako malo ugroženi, već da se ugroze svi oko nas, da svi budemo na desetom mjestu po ugroženosti i onda je to izjednačeno.’’