Ukoliko u Facebook Messanger aplikaciju na android i IOS uređajima upišete, sad za sad na engleskom jeziku, “see you tomorrow” (vidimo se sutra) ili “see you on Friday” (vidimo se u petak) aplikacija će vam izbaciti opciju da postavite podsjednik u kojem možete odabrati vrijeme, mjesto i naziv podsjetnika, te vrijeme kad ćete da vam “zvoni”.

Povodom ovog novog alata obratio se javnosti: “Ja stvarno više ne mogu ovako. S ljudima se dogovorite u utorak oko pet da se čujete i onda oni kažu da su zaboravili i vama propadne dogovor. To je nepodnošljivo. Ja sam lud od toga već godinama. Vrlo sam zauzet čovjek i kad imam neki dogovor želim da se on ispoštuje. Mene napada Google, napada Snapchat, valja to izdurat’. A đe su radnici, doprinosi, zdravstveno, penziono, socijano… mene niđe nema. Ne može pod kožu više da me neko tamo izrađuje za kafe. Eto sad podsjetnik pa će fino da zazvoni i nema zajebancije”.

Ova funkcija na aplikaciji također omogućava da se podsjetite da kupite hljeb i mlijeko kad krenete kući, samo to morate ubaciti u konverzaciju s nekim prijateljem da vam ukućani ne bi tersali kako ne mislite na njih.

Razvojni dio ove aplikacije gdje će na ključne riječi “čućemo se za fuka”, ukoliko se ne čujete za dva mjeseca od tada, Messenger sam da izbacuje poruku “Govno raspalo, lažljivo, još se nisi čuo s čo’jekom”.