Dvogodišnji blizanci Mario i Dario Kopoljac žustro su se posvađali u porodičnom automobilu nakon što je 11 minuta mlađi brat Dario, koji se poziva na desnu stranu vozila, optužio brata da je ovaj pogledao kroz njegov prozor. Događaj se odvio jučer popodne na magistralnom putu Doboj-Zenica, a vijest su našoj redakciji prenijeli sami roditelji.

“Bili su mirni nekih petnaestak minuta, za koje vrijeme smo muž i ja skupljali snage. Znali smo da predstoji neka nepovezana dječija svađa, ali nismo mogli ni zamisliti do koje ludosti će naši mali anđeli doći. Zamislite, ovaj je podledao kroz NJEGOV prozor!” objasnila je Zorana Kopoljac, majka blizanaca.

Roditelji nisu uspjeli dostaviti video dokaz za ovu preslatku anegdotu, ali su redakciji Šatro info njen majčinski osmjeh i besprekorna lica njenih dječaka bila dovoljan dokaz.

“Naučna istraživanja su dokazala da su djeca sklona besmislicama i ludostima, te uopšte nije iznenađujuće što roditeljima ovo ponašanje nije jasno. Stručnjaci pretpostavljaju da se kod ovakvih konflikata radi o jednostavnom ispitivanju granica te nastajanju prvih emocija vezanih za privatnu svojinu. Sve ovo je pozitivan uticaj na razvoj djece u današnjem, neoliberalnom društvu gdje je bitno znati svoje granice, ali znati i izboriti se za svoja prava.” objasnila je Zorka Spojlić, Šatro info društvena analitičarka i izrazila žaljenje što avanture Maria i Daria nisu sauvane kao YouTube video “koji bi sigurno oduševio” njene prijateljice.

Samir, otac preslatkih dvogodišnjaka nije htio da komentariše događaj.