Mate Marović (48), diplomirani sociolog iz Stoca na svom Facebook statusu napisao je da vjeruje da nikad ništa ne dobija na kladionici zbog nacionalne mržnje, budući da je vlasnik kladionice Bošnjak.

“Deset godina igram i nikad ništa nisam dobio. Prvo sam igrao obične tikete, pa sisteme, pa azijski hendikep, sve moguće sportove. Onda sam prešao na aparate, pa na bingo, pa na Lucky Six, i nikad ni marke nisam dobio, a potrošio sam kastig – na hiljade. Znam ja da je kocka kurva, i sve sam sumnjao u sistem, ali kad godinu nisam mogao na bingu dobit ništa, a računao sam koliko se puta koje loptice ponavljaju i igrao strateški i pametno, svi su mi se horizonti otvorili. Kad su mi prijatelji govorili nemoj u njegovu balijsku kladionicu nisam ih slušao, danas mi je žao svake marke koju sam tamo potrošio. Bog mi je svjedok da ne mrzim, da sam smiren, i da nikog nisam etnički ili nacionalno vrijeđao. Ali sad vidim da se ono malo što ih je, i zbog izbora i zbog života, udružilo da nas potpuno obesprave i obespare. To rade i po kafanama, i po restoranima, i po prodavnicama – zakidaju nas gdje god mogu. Manjina je riješila da se sveti rođaci i sad je samo pitanje ko je sljedeća žrtva. Ne igrajte više u njih, nek im đavo lijepu sreću nosi”, poručio je Marović smireno i dostojanstveno na svom Facebook statusu.

Taj status dobio je 183 lajka i 19 reakcija, te nekoliko stotina uvredljivih komentara koje zbog digniteta profesije i vlastitog integriteta autora teksta nećemo prenositi, osim možda jednog: “Što ih je manje to su snažniji i saborniji. Da je nama tako složni da smo, možda bi nam i išlo u životu”.