Djevojka S.N. iz Sarajeva proslavila je jubilarnu sedmu godinu otkako planira da od narednog ponedjeljka ide na dijetu. Ovo veliko dostignuće djevojka je podijelila sa svojim brojnim pratiteljima na Instagramu, a isto je dobilo veliku pažnju na ovoj društvenoj mreži. Sa mladom djevojkom smo razgovarali o ovom vanserijskom uspjehu.

“Ne znam šta da vam kažem. Nije bilo lako postići ovakav uspjeh u ovom vremenskom periodu. Ja sam morala svake sedmice sebi da obećam da ću od narednog ponedjeljka da idem na dijetu i svake sedmice sam zaista uspijevala to da uradim. Znate kako je, kao žensko u ovom svijetu konstantno ste bombardovani sa pritiskom da morate izgledati odlično da se morate zdravo hraniti i da morate mršati. Mnogi ljudi ne istraju u svom obećanju da će obećati sebi da od narednog ponedjeljka idu na dijetu ali ja jednostavno nisam taj tip. Ja kada nešto sebi kažem da ću zamisliti, ja to i zamislim” – rekla je S.N.

S.N. već sedam godina svake sedmice sebi uspješno obećava da ću ići na dijetu od narednog ponedjeljka i bez te navike nije provela niti jednu sedmicu do sada. “Ponekad bude teško i morate se nositi sa različitim pritiscima okoline, pa čak i zaboravite da sebi trebate obećati ali bitno je da istrajete i da sebe stalno podsjećate kako trebate na idjetu od ponedjeljka. Nadam se da ću ovaj dugi niz godina uspjeti da produžim za još bar nekoliko u zdravlju i veselju, te da ću svoja postignuća uspješno dijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama” – izjavila je za naš portal S.N. iz Sarajeva, na Instagramu poznatija kao DamaČeličneVolje8685.

Veliki broj osoba sebi obeća da će ići na dijetu u narednom periodu ali rijetki su primjerci osoba koje dugi niz godina sebi obećavaju da će istrajati u pokušaju odlaska na dijetu i regulisanju tjelesne težine.