Fuad Backović Deen jutros je na svome Twitter profilu obavijestio svoje fanove da je nakon 14 godina uspio dobiti Sarajevo Taksi i da pjesmu ‘’Taksi’’ od danas izbacuje sa svoga repertoara. Pjesma je, podsjećamo, snimljena 2003. godine i predstavljala je Deenovu molbu Sarajevo Taksiju da dođe po njega i vodi ga daleko od grada u kojem se nalazi njegova nesretna ljubav.

‘’Ja sam ljudi pokušavao pobjeći te 2003. godine, bilo gdje, daleko, cijena nije bila bitna, ali nikako nisam uspio dobiti Sarajevo Taksi da me vozi. Ili je zauzeto, ili se niko ne javlja, ili nema vozila, nikako. I evo napokon, nakon 14 godina, javili su mi se, uspio sam dobiti kako je došlo ovo sunce i proljeće i moram vam reći da sam jako zadovoljan.’’ kaže Deen.

Inače, nakon propalih pokušaja uspostavljanja veze sa Sarajevo Taksijem, razočarani i beznadežni Deen snimio je pjesmu ne bi li barem malo nagnao ovu taksi kompaniju da usliši njegove pozive. ‘’Mislim da je to moja prva društveno angažovana pjesma. Oni su imali monopol nad tim dozvolama, nisu davali da se više taksija uvede u grad, a uvijek je bilo malo. Slično kao i danas. Ja sam htio ovom pjesmom izazvati neki svojevrsni bunt koji bi natjerao firmu, ali i vlasti da omoguće lakši taksi prijevoz. Evo, izgleda da sam i uspio.’’ završava Deen.