Nakon završetka izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, obično, istom procedurom kao i proteklih 200 i kusur godina, u nju je trebao useliti novoizabrani Predsjednik Donald Trump.

Međutim, kako javlja NBC, pred zgradom se okupila omanja skupina sa nekim čudnim natpisima, a prve pretpostavke govore da dolaze iz Rumunije, Bugarske, Litvanije ili tako nešto.

Na natpisima je pisalo “Živi zid” i cijelih sat vremena niko nije mogao da shvati šta ti ljudi rade i zašto ne daju Predsjedniku da uđe u Bijelu kuću.

Sasvim slučajno, završavajući radni dan, sa posla je odlazio Šime Saksija, inače baštovan Bijele kuće, koji je davnih sedamdesetih, dok je još bio mlad i lijep, radeći sezonski na sladoledu u Vodicama, upoznao Cindy Jones, inače sestrićnu od tadašnjeg Generalnog Sekretara State Departmenta.

Prvu informaciju o tim ljudima, dao je upravo ovaj čovjek, a onda su pozvali i oficijelnog prevodioca za hrvatski jezik.

Ispostavilo se da su tu Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić.

“Ovo je neprihvatljivo! Ovaj čovjek sa svojom cijelom obitelji živi ovdje već osam godina. On je sebi čak napravio i igralište za košarku i primio na stotine, ako ne hiljade ljudi. Znate li vi kako bi se teško bilo naviknuti njegovim kćerkama i njegovoj gospođi na manju kuhinju.” – vikao je Sinčić na novinare i ostale sudionike događaja.

Svi su bili pomalo zbunjeni, ali Američka specijalna jedinica, poznatija kao Zelene beretke, je izvršila zadatak otklanjanja demonstranata.

Posljednja zabilježena izjava Ivana Pernara, kada je vidio Zelene beretke, bila je: “Neću u Bosnu!”