U nizu pismenih obavijesti, u kojima se dolazak Željka Komšića proglašava nepoželjnim u određenim općinama i kantonima, danas je izdata depeša njegove supruge, u kojoj su obrazloženi razlozi zašto nije poželjan u dnevnom boravku. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Obavještavam medije, javnost, komšiluk i svog supruga, da od dana 08.11.2018. godine, Željko Komšić nije poželjan u dnevnom boravku našeg zajedničkog stana. Njegovo ponašanje prema televizoru, tabureu na koji diže noge i daljinskom upravljaču, u najmanju ruku su neukusni za ponašanje jednog Hrvata. On kako se ponaša nije u skladu s ponašanjem jednog prosječnog Hrvata, te njegovi maniri i kanali koje gleda nisu legitimni. Stres i količina sati koje provede ispred televizora analizirajući političke emisije i komentare, u najmanju ruku su katastrofalni. S druge strane, fudbalske tekme, a posebno gostovanja Željezničara, dovode situaciju do usijanja, jer u tim momentima bi rekli da se zove Bakir a ne Željko. O utakmicama reprezentacije da i ne govorim, ratne ikonografije takozvane Armije BiH, zastave s ljiljanima i pokliči ‘Hajmo Bosno’, pokazuju njegovo pravo lice a ono nije hrvatsko. Stoga, ovim putem vas informišem da od danas, Željko Komšić nije poželjan u dnevnom boravku našeg stana. Čak i ako se usudi da uđe, nek sam sebi spremi mezu za tekmu, skuha kafu i donese dekicu da se pokrije”, stoji u depeši njegove supruge, koja se priključila akciji ‘Zablokirajmo Komšića za jedan dan”.

Ukoliko Željko ne bude poštovao ovu odluku, prijeti zabrana korištenja kuhinje i balkona, a treba istaći da je najavljeno i formiranje trećeg kredita za zidanje vrata kako ne bi mogao proći.