Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ponovo je potegnuo temu oko himne naše zemlje, i naglasio da je važno da konačno ona dobije tekst. Iako nije njegova trenutna nadležnost, ponudio je svoj prijedlog na razmatranje.

“Trenutno nisam u Parlamentu, ali evo njima prijedlog za razmatranje. Himna Bosne i Hercegovine definitivno mora dobiti tekst, o tome nema rasprave. Ja kao političar koji je u korak s trendom i vremenom, što ste mogli vidjeti po pjesmi DF-a na proteklim izborima “Život narandžaste boje”, podržavam trendove mladih ljudi i njihove potrebe. Zato predlažem da autori himne budu zvijezde mlađe generacije”, rekao je Komšić.

Komšić je predložio Jalu Brata i Bubu Corellija kao autore teksta himne, ali da se malo posvete i muzici i aranžmanu.

“Uz dužno poštovanje kompozitoru, ja bi’ to dao njima da je oni prodžaraju, jer ipak imaju žicu za hit. Neka napišu tekst i nekad se malo poigraju u studiju s muzikom i aranžmanom, što da ne. Ako nam se svidi odlično, a ako ne Bože moj, probali smo. S druge strane, njih dvojicu slušaju svi i mislim da ne bi bilo nacionalnih nesuglasnica oko teksta. Oni šta god da objave to svi slušaju bez pogovora, bilo da su koje nacionalnosti”, dodao je Komšić.

Iako je ovaj prijedlog dao putem posta na Facebook-u, planira ga odmah sutra i zvanično poslati Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje.