U posljednje vrijeme ISIL trpi sve teže i teže poraze, te gubi teritorije. Odlučnost međunarodne zajednice i međunarodnih sigurnosnih agencija da ih zaustave u pokušaju zauzimanja svijeta, urodilo je plodom.

Naime, Udruženje mladih terorista zapadnog svijeta BUM je objavilo proglas da su se naljutili na ISIL i da više ne žele da se bave islamskim radikalizmom i terorizmom. U sklopu tog proglasa naveli su da je ISIL neozbiljan i da njima, mladim teroristima, nisu nikakav uzor.

Stoga, odlučni su u tome da krenu istraživati terorističko tržište Azije, gdje pokušavaju stupiti u kontakt sa budistima i hindusima koji su militantni i na taj način žele da naprave pomak u svijetu.

“Mi smo pokušali sve da se pridružimo ISIL-u. Kopirali njihov stil, davali donacije, pričali preko raznih kanala sa njima. Međutim, kakav oni nama uzor daju. Nikakav. Mi kao mladi Evropljan i Amerikanci, ne možemo se ugledati na tako loše rezultate. Nema ko ih nije pobijedio na bilo kojem frontu. Tu i tamo objave poneki brutalan video, ali u praktičnom smislu ništa. Ni teritorije ni dobijene bitke”, rekao je Ahmed al Tawafi, sada već Xiu Hu Min.

Iako znaju da su religije Azije većinom nenasilne, te da zastupaju mir i toleranciju, vjeruju da i tamo postoje militantne grupe.

“Nema veze što je to mirno. Azija je veći dio svijeta. Samo u Kini i Indiji ima oko tri milijarde ljudi. Valjda i tamo neko voli pušku i bombu. Trenutno smo u fazi promjene imena, modnog stila, a uskoro idemo i na studijsko putovanje da istražimo teren”, zaključio je Xiu Hu Min.