Stručnjaci za viruse najavili su da je novi soj pred vratima i da je puno opasniji nego prethodni. Zbog toga vlasti u BiH počele su da sprovode hitnu vakcinaciju političara koji to još nisu uradili. Cilj ove hitne vakcinacije je svakako da se političari kao najugroženija skupina stanovništva što više zaštite od moguće zaraze. Svi političari koji se nisu do sada vakcinisali u BiH ili nekoj drugoj državi već od sutra će biti podvrgnuti hitnoj vakcinaciji. Lokacija ove hitna vakcinacije je tajna kako ne bi dolazili i obični građani.

“Čim smo čuli da bi novi soj virusa moga doći i prije nego što ga očekujemo odmah smo se odlučili da organizujemo ovu hitnu vakcinaciju. Naravno nemamo vakcina pa smo odlučili da vakcinišemo samo političare, jer su oni najugroženija skupina. Zamislite samo svi naši političari se zaraze pa nastao bi potpuni kolaps u državi. Lokacija jeste tajna, ali to je samo iz sigurnosnih razloga”, rekao je Ahmed Sklopka, glavni organizator hitne vakcinacije političara u BiH.

Nakon ove izjave pitali smo gospodina Sklopku kako će cijeli proces hitna vakcinacije političara teći i koliko vremena im je potrebno.

“Prije svega vi znate koliko mi političara imamo. Trebat će sigurno oko mjesec dana da ih sve vakcinišemo. Svi političari koji nisu vakcinisani dobit će specijalni E-mail sa lokacijom i vremenom kada i gdje trebaju doći na vakcinaciju, da se ne bi previle gužve. Nakon toga proces je isti kao i za obične građane”, dodao je Ahmed Sklopka.