Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila inicijativu za usvajanje zakona o istospolnim zajednicama, desni blok je odlučio odmah poduzeti neke korake po pitanju toga.

“Ovo je prvi korak ka propasti zajednice, to se ne smije dozvoliti. Moramo sada ostaviti po strani naše nesuglasice i podići ruku protiv zajedničkog neprijatelja. Po pitanju ovog problema dijelimo mišljenje i mislim da će se svi odazvati našem pozivu”, rekao je za naš portal Samir Handžar, predsjednik udruženja Bosanski pokret nacionalnog ponosa.

Na vanredni sastanak su pozvani svi, a sudeći po odzivu dolaze sve klerofašističke organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Tu su prije svega članovi udruženja Ravnogorski pokret- Pale, Maks Luburić Široki Brijeg, Askeri Ilijaš, Zlatna Kama iz Bijeljine, Na Drini Straža Grude te Janičari iz Sarajeva. Ovo je je problem koji se danas dešava u Federaciji, ali već sutra će preći u Republiku Srpsku. Moramo taj problem riješiti iz korijena, te ne dozvoliti halkašima i zapadnim kolonijalistima da nas ponize do te mjere. Udarajte ih gdje god ih vidite, palite kontejnere, prijetite članovima vlade da obore inicijativu, kidnapujte im djecu, radite nešto. Ovo je poziv svim nacionalistima da se ujedine i slijede gore navedene upute. Lako ćemo se mi sutra klati kad se riješimo guzoljubaca. Mrzitelji iz svih krajeva, ujedinite se”, stoji u izjavi Ranka Jame, potpredsjenik Ravnogorskog pokreta s Pala.

Lokalno stanovništvo je pozvano da se samoorganizuje, te da učestali napade na homoseksualne osobe ukoliko ih poznaju, te da preventivno tuku one za koje smatraju da bi mogli biti potencijalni.