Nakon što je MUP Srbije saopštio da se danas na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci čeka i po nekoliko sati na prelazak, premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je poslati džokera za rešavanje problema Aleksandra Vulina.

Prema rečima premijera Vučića, juče je pomno slušao šta se dešava na graničnim prelazima, i bilo mu je jasno da je to zbog Božića. Danas, ipak, velike gužve dokaz su da situacija postaje alarmantna.

“Juče je bio haos na graničnim prelazima. To mi je lično saopštio ministar Stefanović. Verovao sam mu da može to sam da reši, i da može da reaguje što pre. Ipak, ja ne mogu od svojih ministara da očekujem ono što mogu od sebe. Situacija je izmakla Nebojšinoj kontroli, i mislim da je krajnje vreme da nađemo drugo rešenje. Zato sam danas petsto puta zvao Vulina, da vidim je li spreman i može li to da reši. Obećao mi je da će on lično, sam, rešiti sve probleme na svim graničnim prelazima. On je čovek od mog velikog poverenja, i uradiće to kao da ja to lično radim”, rekao je premijer Vučić na redovnoj poludnevnoj konferenciji za štampu.

Juče se na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci čekalo od 90 minuta do 12 sati. Prema izveštaju MUP-a, danas je stanje nešto stabilnije, ali idalje neopravdano naporno. Iz Udruženja vozača transportnih i privatnih motornih vozila rasejanja rekli su da su sve njihove nade i stremljenja sada usmerena na ministra Vulina.