Haris Zahiragić nedvano je dobio posao u Zavodu zdravstvenog osiguranja u Kantonu Sarajevo. Vijest je to koja je izazvala mnoge i podijeljene reakcije. Haris Zahiragić oglasio se putem svoga Facebook profila i objasnio svima šta misli o njihovim komentarima. Post prenosimo bez intervencija.

‘’Ja stvarno ne razumijem ovu buku oko moga zaposlenja. Dakle, već godinama radim poslove na koje me postavlja stranka, na mnogima sam i volontirao samo kako bi jednog dana stekao ovo što sada imam, a vi se tek sada bunite. Pa ja sam bio predsjednik SPUS-a kao igrač SDA. Bio sam u Udruženju Studenata Pravnog Fakulteta kao igrač SDA. Prije toga, skupštine, Upravni Odbori, predsjedničke i podpredsjedničke pozicije u mnogim organizacijama.

Toliko posla sam uradio za ovo zaposlenje, a vi kao da niste primjećivali. Ja se sada pitam, pošto je meni bilo vrlo jasno kada sam odrastao, još tokom srednje škole, da ću morati izabrati ovaj put ako želim uspjeti, pitam se jeste li vi zapravo svi glupi. Slijepi? Gluhi? Pa meni je kao djetetu bilo jasno – stranka, poslovi za njih, diploma koju oni pomognu da se dobije i onda zaposlenje u javnoj instituciji, na budžet i rahat. A vama kao nije jasno?

Dugo vremena mi je trebalo da se naviknem da stvari kod nas tako funkcionišu. Da krenem i sam tim putem. Ali sad me izbacujete iz takta stvarno. Kao sad je odjednom Zahiragić politički igrač, a ja to bio posljednjih nekoliko godina. Pa ko je ovdje lud?

Ja svakako idem po svome, to me previše ne tangira, ali samo sam morao reći da ne vjerujem onome što vidim. Pa kao da ste sve ove godine živjeli u paralelenom svijetu, tobe jarabi.’’