Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, se oglasio nakon posjete Predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj.

Naime, ministar Vulin je izrazio svoju duboku zabrinutost, ali i protest zbog nespremnosti Republike Hrvatske i njenih institucija, te Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, da se traže oprost za srpske žrtve u Dubrovniku.

“Nakon dubinske analize čitave posjete i svega što je rečeno u Zagrebu, za koju mi je trebalo nekoliko dana, moram reći da sam razočaran. Naš predsjednik, predivni i nadasve prelijepi, je otišao tamo bez i jedne puške i pištolja. Momci u osiguranju čak nisu imali ni kalašnjikove. A mi smo kalašnjikove mogli dobiti za tu priliku od Rusije. A nismo ih uzeli. Došao je tamo otvorenog srca i duše, a tamo su ga zapadnjački plaćenici dočekali kao da je tamo došao ne znam neki bezveznjak iz Brisela. Sve časti i svi protokoli, ali ni jedno izvinjenje, ni jedan korak naprijed prema državi Srbiji, inače već preko 20 godina vodećem faktoru stabilnosti u regionu”, rekao je ministar Vulin.

Nakon ovog nadasve poetskog izlaganja ministra Vulina, novinari su ga pitali o tome šta su bila njegova očekivanja i želje na ovome sastanku.

“Ja sam želio da vidim samo jedan mali korak. Želio sam da vidim makar jedan transparent gdje piše ‘Svi smo mi Srbi’ ili makar ‘Izvinite za Dubrovnik’. Nije bilo ni jednog takvog transparenta. Samo nešto protiv Srbije. Uvijek protiv nas Srba. Pa znate li vi koliko je tamo poštenih ljudi došlo otvorenog srca i otvorenog rafala na te zidine? I šta su im uradili? Pobili ih. Tako je uvijek bilo u ovom regionu nesretnom. Stalno nas zadirkuju, pa mi moramo da ratujemo. E pa neće više moći tako. Ja ću savjetovati našem predivnom i nadasve prelijepom predsjedniku da ne ide više tako otvorenog srca, jer je očigledno da se to prima veoma pogrešno. Naravno, ukoliko on ipak bude želio da ide, ja ću savjetovati da ide”, zaključio je ministar Vulin.