Nakon konačnog brojanja glasova i pobjede Željke Cvijanović za mjesto Predsjednice Republike Srpske, Vukota Govedarica je proglasio pobjedu za jedno drugo predsjedničko mjesto – Saveza guslara Republike Srpske.

Naime, on je proglasio ovu pobjedu zbog ambicije koju je imao, a to je da bude predsjednik nečega, međutim, na izborima je nije uspio dobiti.

“Jedino srpskije od pozicije predsjednika Republike Srpske su gusle. Biti prvi u guslara za mene je velika čast. Savez guslara RS je organizacija sa velikom tradicijom i obećavam da ću dati sve od sebe i ostaviti gudalo na terenu. Jasno vam je da bi Željka htjela da bude predsjednik ovog saveza u svakom momentu, ali da to nije moguće, jer nema žena guslara, a i ja tu tradiciju gajim već godinama”, izjavio je Govedarica.

Spekuliše se i da će cijeli politički pokret do sada poznat, prvo pod nazivom Savez za promjene pa Savez za pobjedu uskoro dobiti naziv Savez za ojkaču. Iz Saveza vjeruju da će novi rebranding donijeti dugoočekivanu pobjedu na ovom terenu, koji ipak doživljavaju domaćim – za razliku od predsjedničke trke.