Novorođeni sin Aleksandra Vučića, samo dan poslije rođenja, već je zadivio nacionalne i regionalne medije održavši elokventan govor o napretku Srbije pred okupljenim naprednjacima ispred porodilišta. U sklopu govora, predstavljeni su novi infrastrukturni projekti za Beograd i pohvaljen je rad SNS-a u prvom danu života mladog dječaka.

Voždovska kuća Vučić, koja je već treći mandat na čelu Srbije, dobila je i trećeg prestolonasljednika, zbog čega je Aleksandar Vučić morao prekinuti službenu posjetu kazahstanskom etno selu, koje je Sascha Baron Cohen izgradio u slavu svog lika Borata, i vratiti se kako bi upoznao svog najmlađeg sina. Srpska štampa pomno je pratila trudnoću prve dame Srbije, a porod se očekivao tek za petnaest dana. Nakon preuranjenih sretnih vijesti, Vučić je morao po prvi put skratiti državničko putovanje, javila je jučer SRNA.

Pozvan od strane urednika SRNA-e da komentira rođenje svog djeteta koje je došlo malo ranije nego što je bilo očekivano Vučić je, vidno uzbuđen, rekao: “Iako već i mala djeca znaju, izgleda da znaju i nerođena. Srbiji toliko dobro ide da je moj sin odlučio izaći 15 dana prije planiranog datuma. Sada više niko nema argument protiv toga koliko nama dobro ide.”

“Zadivljujuća je činjenica da je Vučić uspio za samo 24 sata stići iz Kazahstana, naučiti sina srpskom jeziku i sa njime napisati odličan govor, predstaviti nove infrastrukturne projekte i novu spoljnopolitičku strategiju. Još neimenovana beba teška 3250 grama pokazala se već kao odličan budući državnik do te mjere da Nikolić već razmišlja o štrajku glađu u znak protesta” rekao je dr. Risto Prelivoda, Šatro info politički analitičar.

Najmlađi Vučić, prvo Aleksandrovo dijete iz ovog braka, već je aplicirao za članstvo u naprednjacima, ali će na partijsku knjižicu morati čekati još nekoliko godina. U međuvremenu će novorođenče da izvršava funkciju stručnog savjetnika u Naftnoj Industriji Srbije, kako bi skupio poslovna iskustva koja će mu trebati kasnije u životu.

Redakcija portala Šatro info, Predsjedniku Vučiću čestita rođenje sina uz najljepše želje za novorođenče.