Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je poslao prijedlog organizacionom odboru Exit festivala da 2018.godine na main stage dovedu Fontanu na Slaviji. U prijedlogu se nudi muzički dijapazon od 1TB memorije, a Exit Festival će sam odabrati vrstu muzike koju će Fontana svirati.

Početna cijena koju je Vučić ponudio za uživo nastup Fontane na Slaviji iznosi 250.000 eura uz mogućnost doplate 50.000KM za media player Winamp kojeg će specijalno za potrebe festivala napraviti Vučićev waffle robot.

“Mi moramo prvo podržati naše izvođače, pa onda strane. Fontanu svaki dan sluša pola Beograda, a lično sam dobio više od 10 festivalskih ponuda za fontanicu. Vlada Srbije do 2019.godine planira uložiti 5 miliona eura u modifikacije i rekonstrukcije fontane, a one će obuhvatati ugradnju stejžda, samozapaljivog vatrometa, te moj hologram.”, izjavio je za Šatro info, Aleksandar Vučić.

Povodom vijesti se oglasila se i folk ikona Đani koji je poručio i Vučiću i Exit festivalu da mu se nikad više ne obrate jer ni ove godine neće biti pozvan da nastupi sa ostalim poznatim drobilicama duše.  Đani je najavio da trenutno priprema svoj festival u Sremskoj Mitrovici, a da je trenutno u potrazi za sponzorima festivala.