Predsednik Srpske napredne stranke, premijer Srbije i kandidat za predsednika Srbije (ime poznato svetu) pozvao je danas vlasnike srpskih koncept barova na satanak u Nemanjinoj 11. Iako se verovalo da je razlog njihovog dolaska nova ugostitetljska reforma Srbije i najavljeno produžavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, to nije bila tema razgovora. Kako saznaje naš dobro obavešteni politički analitičar, glavni cilj bio je saznati kakav koncept Srbije imaju koncept barovi, kako oni kao preduzetnici vide srpsku privredu, i kakve je reforme još potrebno sprovesti.

Rodoljub Mićunović, vlasnik koncept bara u Strahinjinoj tvrdi da ga je ovaj poziv zateka’. “Nijesam moga vjerovat da će mene od svih zvat. Znao sam da sam relevantan u gradu, ali da ću premijeru i budućem – ako Bog da i Sveti Vasilije – predsedniku Srbije bit relevantan, to me malo začudilo. Da pređem na stvar – odmah sam mu reka kakvu Srbiju ja želim da vidim, i kakve će se reforme morat sprovest. Ovaj nerad i ova besposlenost stanovništva, to se više ne može tolerisat. Reka sam im – Kad je moga Rodoljub, možete i vi. Treba li vam šta, zovite”, rekao je Rodoljub za Šatro.

U Nemanjinoj su odlučili da se o ovome ne oglase tvrdeći da će, u narednim danima rada premijera koji nikako nisu predsednička kampanja bez obzira što se tako može učiniti po svim stranačkim skupovima, sve biti jasno.

Međutim, naš politički izveštač iz Vlade Srbije tvrdi da je ovaj sastanak bio više nego produktivan i da će premijer, kad postane predsednik, objasniti u detalje šta su mu vlasnici koncept barova saopštili. “Njihov koncept radne i uspešne Srbije zaista nikoga u toj sali nije ostavio ravnodušnim, pa ni premijera koji je bio na ivici da pusti suzu zbog predivnog koncepta jednog niškog ugostitelja. O čemu se sve radi, saznaćemo u narednim danima”.