Premijeri Republike Srpske i Srbije, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, izrazili su svoje zadovoljstvo smještajem u zlatiborskoj vili Mir na današnjem sastanku, te najavili da će u istoj boraviti sa porodicama tokom sledećeg zimovanja.

Kako su izjavili na zajedničkoj konferenciji za štampu, premijeri su zadovoljni sobama, drže da je vila uredna i da je osoblje jako prijatno. Prema izjavama, Dodik “porodičnu atmosferu preporučuje svima koji si Mir mogu priuštiti” a Vučić je naglasio kako je “vila samo 100m od prvog skijališta, sa odličnim položajem u blizini turističkih atrakcija i noćnih barova”.

Vila Mir postoji od 1960. godine a u svojoj web prezentaciji vlasnici navode da “porodična tradicija bavljenja turizmom datira još od 1960.god.” i “da je vila vremenom menjala izgled ali gostoprimstvo i ljubaznost kao najveći adut, su ostali isti.” Mir u ponudi ima devet apartmana na izbor gostima, a nudi i dodatne aktivnosti poput masaža, joge i iznajmljivanja skutera.

Predsjednik Ivanić nije u potpunosti zadovoljan hladnom platom koja je servirana za doručak, ali smatra da je “vila sasvim ok”. Jedini državnik koji se iskreno požalio na zlatiborsku vilu je Tomislav Nikolić (MA of Economics) – Predsjednik Srbije čak je najavio štrajk glađu ako se sledeći sastanak ne održi na Tari.

“Stvarno ne mogu da se požalim, sve je tip-top. Kontam sad da za Osmi mart pokupim Snježanu i doletimo ovde na kraći odmor. Valjda neće biti sve rezervisano…” dodao je Dodik za kraj.