Aktiv prevoznika šlepera Fabrike automobila Prijepolje, čuvenog FAP-a, ogorčeni su što premijer Aleksandar Vučić za sve ove godine godine nije uspeo da ubedi minhenskog giganta MAN-a da i ulaže u Srbiju. Njihovo strpljenje izgubilo je svaki prag tolerancije, kaže Miljan Rosić, jer već godinama  pokušavaju doći do premijerovih konekcija i mogućnosti u evropskoj privredi.

“Mi smo se najavljivali, dolazili, on nas je jednom primio – u žurbi, jer mnogo radi – i jednom nam čak i obećao da će uraditi sve što može. Evo mi još čekamo”, rekao je Miljan.

“Pa de mu je više taj MAN, što ga nudi kad ne mož da pogodi pos’o. Što se busa, ako nema šta mu treba, aaaa, štaae?”, prokomentarisao je Vladeta, jedan od članova aktiva prevoznika šlepera FAP. Njegovo mišljenje delimično deli i Raif, koji tvrdi da je cela priča oko FAP-a mogla biti rešena pre gotovo deset godina.

“Cijela situacija drastično se pogoršala kada smo izgubili više od polovine poslova koje smo mogli da radimo za vladu, ili za neko javno preduzeće. Mogla je vlada, iz već spremnih grantova za subvencije, samo da nas finansijski bocne – tek da imamo infuziju dok se ne razvije. Mogla je od nas brend napravit, u svijetu o nama da se priča. Ali oni imaju neke svoje ideje, svoje priče, i mi njih ne interesujemo. E pa ne može bre, pa nije Raif livada. Ima sad da dovedu MAN, ili da im Prijepolje u Bosnu selimo”, kategorično je iznio Raif.

Grupa za masovnu podršku štrajku podržava stav i mišljenje vozača FAP-a, i najavljuje novi vid borbe za ostvarenje prava. “Ovo što se radi sad FAP-u to više nije smešno, to je žalosno. Ispod svakog nivoa ljudskosti. Ljudi rade za nikakve plate, za koje ne znaju ni u kad će da ih dobiju, i hoće li uopšte. Umesto da se lepo sedne, dogovori, i dovede taj MAN ovde da svi ima da radimo, da bude posla za sve. Da nam ne ide narod. Deca da nam ne idu po tuđini. Šta ćemo mi ako sami ostanemo”, apelovala je Ruža, vođa grupe.