Na današnjem sastanku u Banjaluci, premijer Vlade FBiH Fadil Novalić  i premijerka RS Željka Cvijanović dogovorili su svečanu zajedničku sjednicu Vlada kako bi ministri mogli jedni drugima čestitati na još jednoj polusezoni u foteljama te bolje upoznati kolege iz svoje i druge ekipe.

Kako su izjavili na konferenciji za novinare, sjednica će se, ako vrijeme bude dopuštalo, održati na poljani na kojoj je sniman film “Ničija zemlja” bosanskohercegovačkog režisera Danisa Tanovića. Na dnevnom redu su sportske aktivnosti, roštilj na otvorenom i muzički gost iznenađenja.

“Svake godine mi dva puta organizujemo ovakve evente za naše vrijedne timove. Ovo je naš način da se ministrima zahvalimo na trudu” rekao je za našu reporterku premijer Novalić. Novalić je još zaključio da ovakav Teambuilding pozitivno utiče na radni moral i da je zasigurno opravdano opterećivanje budžeta jer će FBiH platiti samo 51% troška.

“Ova sjednica će imati malo opušteniji karakter. Upoznavanje i druženje su u fokusu, možda organizujemo komisiju ili dvije ali ništa ozbiljno. Od ključnog je značaja održavati moral najbitnijih političara u zemlji, a ovo je jedan odličan način za to.” rekla je Cvijanović na konferenciji za štampu.

Glasine da je muzički gost iznenađenja Dodik u pratnji duvačkog orkestra Dejana Petrovića, premijeri nisu htjeli komentarisati.