Vlada Republike Srpske je danas donijela odluku o obilježavanju početka kopnene invazije ruskih snaga na teritoriju Čečenije,a za koje će biti izdvojeno 50.000 KM. Iz vlade ističu da će obilježavanje najvjerovatnije biti organizovano u Banjoj Luci u mjesecu oktobru simbolično kada je i počelo zauzimanje Čečenije, ali ostavljaju otvorenu opciju da neki mladi investitori iz Republike Srpske pripreme u svom gradu ovu svečanost, kako bi time stvorili nove priliku za mlade.

“Ovo je idealan trenutak da Republika Srpska pokaže poštovanje i zahvale našoj pravoslavnoj braći. Mislim da pored svega što se dešava, od pritisaka međunarodne zajednice do različitih malverzacija od strane političara FBiH u pokušaju rušenja temelja Srpske, obilježavanje završetka Rusko-čečenskog rata je odličan potez vraćanja morala građana Republike Srpske”, rekao je za Šatro info Predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Predsjednik je poručio da sada više nego ikad, Republika Srpska i Rusija se moraju držati zajedno ukoliko žele opstati na političkoj sceni. Ulazak ruske artiljerije u glavni grad Čečenije Grozni, predstavlja prekretnicu u uspostavljanju današnje ruske države, ističe Milorad Dodik.