Premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Kanaković danas je izjavio nakon saopćenja kratkih informacija o sufinansiranju SFF,  da će od početka sljedećeg semestra akademske 2017/18  godine uposlenici JP Elektroprivrede BIH pohađati nastavu sa odsjeka za elektroenergetiku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U razgovoru sa novinarima, premijer je kazao da će uposlenici imati časove sa posebnim kurikulumom specifično osmišljenjim za poboljšanje znanja i vještina uposlenika Elektroprivrede.  Tako da mogu ponoviti gradivo od otpornika do hidroelektrane, ipak oni su temelj ove države, tako da i njihovo znanje mora biti čvrsto, poručio je premijer.

“Ovo nije bez veze, njihovo reškolovanje se neće plaćati u mjeri koju bi ste možda očekivali, mislim da znanja i prakse nikad dosta. S obzirom da je Elektroprivreda BiH doživjela jedno blago spoticanje o sopstvene dugove, mislim da će ovo dobro doći i njima, a i narodu. Na kraju krajeva, repetitio est mater studiorum.”, izjavio je za Šatro info, Elmedin Konaković.

Odluku je sa zadovoljstvom prihvatio Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, koji je obećao pored novog kurikuluma,  obezbijediti i poseban amfiteatar za uposlenike Elektroprivrede BiH.

“Super,radujem se što ću  ponovo raditi sa studentima, ali koji su malo stariji i iskusniji, tako da i ja mogu nešto više naučiti.  Razgovarao sam sa premijerom i direktorom Elektroprivrede BiH koji su mi dali upute na šta od gradiva da obratimo pažnju, jer to će gradivo usloviti dalji progres ovog preduzeća.”, rekao je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Samim Konjicija.