Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je danas demobilisanim borcima koji protestuju ispred zgrade Vlade pokloniti sadržaje koji će ih, u ovim ljetnim, vrućim danima, malo rashaladiti i ponuditi nešto razonode u njihove, trenutno, monotone živote.

‘’Odlučili smo im pomoći tako što ćemo im dati malo zabave. To nikada ne škodi. Ovaj tobogan na napuhivanje je najmoderniji vodeni pokretni tobogan koji se može naći na tržištu. Borci su oduševljeni. Jedva čekaju da se spuštaju, redovi su ogromni.’’ kažu iz PR službe Vlade.

Skoro svi borci danas stoje u redu na tobogan i presretni su što se mogu spuštati. ‘’Ovo je barem neki pomak u cijeloj situaciji. Dokaz da barem malo misle na nas. Lijepa je ovo gesta. Rekli su nam donijeti i trampolinu uskoro, da možemo malo skakati, to bi isto bilo lijepo’’ kažu Nusret, jedan od boraca.

Inače, tobogan je koštao više od 10.000 KM, a garanciju je Vlada dobila na čak 10 godina.

‘’Super je što smo ga kupili, ovo je velika investicija vlade. Sad možemo na svim protestima građana dati im neke sadržaje da ih zabave, da ne budu to obični, dosadni protesti. Evo, najavili su nam i neke proteste radnika ponovno, pa možemo ga i njima ponuditi’’, dodaju iz Vlade.

Karte za tobogan su simbolične, cijena spuštanja je 0,5 KM, a tri spuštanja su 1 KM.