Vlada FBiH danas je predstavila program subvencioniranja građana koji se odluče na vakcinaciju u Srbiji. Naime Vlada je odlučila da će svaki građanin koji se odluči na taj korak dobiti jedan sendvič. Sve što treba je da se popuni online formular, dostavi rodni list i potvrdu o nekažnjavanju najkasnije deset dana prije polaska na vakcinaciju i na taj način se stiče pravo na besplatan sendvič.

“Mi smo odlučili potaknuti naše građane da se u što većem broju vakcinišu u Srbiji iz više razloga. Kao prvo nećemo morati kupovati vakcine, a i nema problema s organizacijom vakcinacije, jer je neće ni biti u našoj zemlji. No, da ne bude sad da ne mislimo na naše građane, mi smo im svima koji se prijave i dostave sve potrebne dokumente obezbijedili po jedan sendvič da imaju šta jesti do tamo”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Građani su podijeljeni što se tiče ove odluke neki smatraju da je Vlada trebala više uraditi i pomoći građanima koji idu preko granice da se vakcinišu, a neki su zadovoljni i sa sendvičem.

“Procedura jeste malo komplikovana dok se svi ti papiri skupe, ali šta je tu je. Bolje i sendvič nego ništa. Ja ću svakako iskoristiti ovu priliku imam troje djece i dobro će doći za njih. Nadam se da će biti dobri i ukusni tako da ovaj trud oko papira ne bude uzaludan”, rekao je Samir Metvica, profesor iz Sarajeva.