“Ovo što se dešava je takav kriminal da to ne može bez mene. Kad sve saberem i oduzmem, nemam šta da izgubim” – kaže Mamić.

Mamić podsjeća da je držaljanin Bosne i Hercegovine i ne vidi išta sporno u takvom nastavku svoje menadžerske karijere. “Meni nije problem ni da se rotiram, ni da se transformišem, ni da obaram i puštam. Ako krenu na mene, cijela Herceg Bosna ponosna je spremna ustat i branit. I Hrvatska i dijaspora, pa i Srednja Bosna – bez premca. To je vrsta regionalne i međunarodne saradnje kakvu Mostaru ne bi ponudio ni Milan Bandić” – rekao je Mamić ekskluzivno za Šatro Info.

Prema njegovim riječima, novi ured gradonačelnika Mostara morao bi biti bolje orijentisan prema potrebama tržišta marketinga i prema menadžmentu resursa direktno u gospodarstvu i sa inim stanovništvom. “Nema tu mnogo pameti. Para u državi ima, a šta je para van države – to je, dragi moji, baleg. Tu treba gledat i tu se treba vrtit i okretat, bez mnogo filozofije” – naglašava Mamić.

U ekskluzivnom razgovoru za Šatro Info, Jose Murinho zatražio je da već sad bude potpisan kao gradonačelnik Mostara. “Vi ste ozbiljna i pametna redakcija i vjerujem da jedini u toj Bosni i Hercegovini shvatate da tu nema zajedničkog jezika dok se ne progovori strani jezik, pa makar s to malo pojmova s kojim svi barataju. Moj je zadatak da ovu medijsku scenu učinim atraktivnom i za svjetsku javnost i da novinari počnu polako učit i strane jezike, kako bi mogli izvještavati i onom što se dešava vani pa i za publiku koja nije u Bosni i Hercegovini” – priča Murinho.

Prema riječima legendarnog portugalskog fudbalera i trenera, najgore je sjedit na klupi i komentarisat saigrače koji ginu na terenu. “Vidim da ste periferija Evrope i meni nije problem da se iscimam do tamo ako ćete radit. Ako nećete, predajte to sve i nek ide sve u fodes  – što bi rekli ovi moji Hercegovci. Dok god vi čekate da vam političari pripreme nešto što ćete vi kao uredit pa objavit, u svakom mogućem smislu, to ide samo nazad i nema baš nikakve logike. To je scenario Porta pred gašenje od prije nekoliko godina i na kraju krajeva to je razlog zbog kojeg je i Chelsea otišao u tri lijepe, a to je ono što sad – kao što vidite – čeka i Mostar. Dobro razmislite, ovo ne može dalje ovako” – zaključio je Murinho.