Ujedinjena Srpska, liberalno-konzervativna stranka lijevog i desnog centra, objavila je danas zvaničan cjenovnik mandata, glasova i preglasavanja u institucijama Republike Srpske.

Prema riječima predsjednika Dr Nenada Stevandića, na ovaj način Ujedinjena Srpska nudi Republici i drugim javnim institucijama konstruktivna i kvalitetna rješenja i diskusije, glasanja i preglasavanja koja štite politički pluralizam, ali i čuva svoju reputaciju.

„Jasno nam je kakva je situaciju u Republici Srpskoj, i koliko je duboka podijeljenost vlasti i opozicije. Jasno nam je da nedostaje i desnog centra, i lijevog centra, i liberala i konzervativaca, pa smo u svakoj konstalaciji odlučili da budemo treći blok. Da budemo glas naroda i glas razuma. To nam daje mogućnost da u određenim pitanjima odbrane nacionalnih interesa okupimo obje strane, a u određenim ekonomsko-socijalnim pitanjima prevagnemo na onu stranu koja nudi bolje rješenje“, rekao je Dr Nenad Stevandić, lider stranke.

Stevandić je naglasio da na ovaj način Ujedinjena Srpska dokazuje svoj položaj trećeg, beskompromisnog puta Republike Srpske na putu ka BiH, EU, Rusiji i NATO-u. Ipak, na pitanje zbog čega su cijene usluga imenovanja, glasanja i preglasavanja basnoslovne, Stevandić nije želio dati konkretan odgovor.

„Ono što vam mogu reći je da ćemo se u narednom periodu truditi da na svaki način donosimo boljitak i napredak Republici Srpskoj. Poštujemo javnost Republike Srpske i srpski narod, ali mislim da je ovo pitanje unutarstranačka stvar. Opet, trenutno su mnogo bitnija pitanja izdaje nacionalnih interesa opozicije, loše ekonomske politike vlasti i nepostojećeg trećeg puta – koji će ujediniti srpski narod i ostale građane Republike Srpske“, zaključio je Stevandić.